, 'opacity': false, 'speedIn': , 'speedOut': , 'changeSpeed': , 'overlayShow': false, 'overlayOpacity': "", 'overlayColor': "", 'titleShow': false, 'titlePosition': '', 'enableEscapeButton': false, 'showCloseButton': false, 'showNavArrows': false, 'hideOnOverlayClick': false, 'hideOnContentClick': false, 'width': , 'height': , 'transitionIn': "", 'transitionOut': "", 'centerOnScroll': false }); })

Wie zijn de makers?

Marcel de Vries (Twitter, Website)

Marcel de Vries werd geboren op 21 augustus 1981 in Leeuwarden en groeide op in Oudwoude (nabij Dokkum, Friesland) alwaar hij naar de lagere school ging en al snel contact kreeg bij piratenzenders (Action Radio, Music Radio, Romantica, Flashline FM). Na meerdere mislukte studie pogingen besloot Marcel om te gaan werken (17jaar).

Van isolatie tot horeca, van bouw tot vishandel…het waren wel 12 steden en zeker 13 ambachten…

In 2006 komt Marcel in contact met RADIONL (Waterstad FM). Na een paar maand op reserve te hebben gestaan werd hij op 1 april 2007 (geen grap) aangenomen als Presentator/DJ en audio vormgever.

Sindsdien presenteert Marcel iedere ochtend van 06-09uur het ochtendprogramma Morgenstond op RADIONL.
Met datzelfde programma won hij in 2009, samen met sidekick Notaris Mulder, de Avro ‘Gouden Radioring’, de publieksprijs voor het beste radioprogramma.

Wil je meer weten over de makers van Fryske Fideo’s? Je vindt ons hier:

Jacob de Vries (Twitter, Website)

Jacob de Vries werd op 3 mei 1985 in het Friese dorpje Oudwoude geboren. Aap-noot-mies leerde hij op de plaatselijke basisschool ‘De Tarissing’. Op z’n twaalfde mocht hij vier jaar lang naar Buitenpost fietsen om tijd door te brengen op het Lauwers College. Na de MAVO te hebben behaald is hij naar Leeuwarden gegaan om te ‘studeren’ aan de Friese Poort, afdeling Groothandel. Na deze twee jarige opleiding, is hij verder gaan studeren in Groningen: Internationale Handel en Groothandel (Noorderpoort College Groningen).

Na het behalen van een dozijn aan diploma’s, zag Jacob het niet zitten om in de handel verder te gaan. Zijn interesse in vrijetijdsbesteding & nieuwe media werden steeds groter, waardoor het tijd was voor iets anders. Een grote switch kwam in 2005 door de studie Leisure Management te gaan volgen aan de Christelijke Hogeschool Leeuwarden (nu Stenden University). In 2008 studeerde Jacob af met een nieuwsbrievenonderzoek (e-marketing) aan één van Nederlands grootste consumentenplatforms, kassa.vara.nl, van het gelijknamige tv-programma: ‘Kassa’.

Tijdens het afstuderen kreeg hij de kans om een contract te tekenen bij de afdeling Nieuwe Media van de VARA, dezelfde afdeling waarvoor hij eerder werkte tijdens zijn stage bij het tv-programma ‘Kassa’. Van 2008 tot halverwege 2013 ben is hij dienst geweest bij de VARA. Jacob heeft gewerkt voor diverse programma’s als Langs de Leeuw, Mooi! Weer De Leeuw en het digitale themakanaal HumorTV. In april 2013 is hij als Projectleider Internet bij TROS Radar aan de slag gegaan waar hij op dit moment nog steeds werkt. TROSRadar.nl is de grootste programmawebsite van de Publieke Omroep met maandelijks c.a. 1.6 miljoen unieke bezoekers (STIR april 2014).

Jacob brengt zijn vrije tijd graag door bij RTVNOF, een streekomroep die zich richt op Noordoost-Friesland. Voor deze omroep presenteert hij wekelijks het nieuws en actualiteiten programma ‘Weekend Nieuwsshow’. Dit programma behaalde in 2012 een nominatie in de categorie ‘Crossmedia’  tijdens de OLON Lokale Omroep Awards’.

Fryske Fideo’s elders
Oja, Fryske Fideo’s is natuurlijk ook elders te vinden op Facebook & Twitter.

Sponsor