, 'opacity': false, 'speedIn': , 'speedOut': , 'changeSpeed': , 'overlayShow': false, 'overlayOpacity': "", 'overlayColor': "", 'titleShow': false, 'titlePosition': '', 'enableEscapeButton': false, 'showCloseButton': false, 'showNavArrows': false, 'hideOnOverlayClick': false, 'hideOnContentClick': false, 'width': , 'height': , 'transitionIn': "", 'transitionOut': "", 'centerOnScroll': false }); })

Friezen scoren Youtube-hit met Carglass parodie

Jan 17, 2012   //   by jacob   //   Persberichten  //  1 Comment

(DOKKUM) De Friese broers Marcel en Jacob de Vries hebben met hun Carglass parodie ‘Gurbe fan Autoruten’ voor een grote hit op Youtube gezorgd. De video, die werd gemaakt naar aanleiding van een Friestalige Carglass-reclame, is in korte tijd zo’n 100.000 keer bekeken. Daarmee is de parodie geslaagd. De broers storen zich aan de reclame van Carglass die in het Fries is gemaakt en de Friezen neerzet als stereotype boeren. Blijkbaar wordt die gevoelige snaar ook door anderen gevoeld: “We krijgen veel complimenten en lofuitingen voor de boodschap die we met de video wilden neerzetten”, aldus Jacob de Vries.

Breed opgepakt
De initiatiefnemers: ‘Vorige week dinsdag publiceerden we de video op onze website FryskeFideos.nl en op Youtube. De video werd al snel opgepakt door de landelijke media als de Telegraaf en AD en was ook te zien in EditieNL van RTL4 en werd uitgezonden op Radio 2 én 3FM. Daarmee werd de parodie al gauw ‘trending’ op Youtube en geniet de parodie meer aandacht dan de originele reclame’.

Onverwacht succes
De Friezen hadden het grote succes niet verwacht: “We storen ons aan hoe het imago van de Friezen wordt neergezet. Het is leuk als de parodie dan zoveel wordt bekeken. Het belangrijkste voor ons is dat er in ieder geval over gepraat wordt”.

Kijk hieronder naar de video:

Laat een reactie achter

Sponsor